Vi vil lære at dyrke maden selv

Mange vil gerne lære, hvordan de kan dyrke deres egne økologiske grønsager. Foto: Karna Maj

SELVFORSYNING – Praktisk Økologi inviterer til have-faglig festival på lørdag. Interessen for bier, permakultur, selvforsyning og økologisk mad er større end nogensinde, lyder meldingen fra foreningen.

Landsforeningen Praktisk Økologi inviterer på lørdag til sin første have-faglige festival. Det sker i Knabstrup på Sjælland, og 200 gæster fra hele Danmark har meldt deres ankomst. Dobbelt så mange som forventet tager turen langt ud på landet for at lære om økologisk dyrkning.

- Vi er overvældede over interessen for faglig formidling om, hvordan danskerne selv dyrker mad og passer arealer, så det giver mere biodiversitet og hjemmedyrkerglæde, fortæller formanden for Landsforeningen Praktisk Økologi, Trine Krebs, som står bag arrangementet.

- Der er en kæmpe interesse for bier, permakultur, insekter, vand i haven, slåning med le, selvforsyning og masser af andre gode emner, som vi sætter på plakaten til festivalen – og jeg kan se på tilmeldingerne, at gæsterne især går efter de værksteder, som handler om at dyrke mad, oplyser hun.

Bier og blomster – også for børn
30 værksteder om alt fra dyr, bier, blomster, kompost til leslåning – også for børn Der bliver masser af hands-on-viden om emner lige fra baghaveforædling, vand i haven, vilde bier, hjemmedyrket vin, skolehaver, crashkursus i frøsamling, kompost, børneværksteder, frøbomber, roser og masser af andre spændende emner ud over dejlig økologisk mad og fest.

Festivalens program og undervisere vidner om, at der virkelig nørdes med at dyrke økologisk rundt omkring i Danmark.

Deltagerne på festivalen får mulighed for at deltage i fem forskellige værksteder, som hver varer 45 minutter.

- Alle deltagere får skøn morgenmad, frokost og aftensmad lavet af sæsonens dejligste økologiske råvarer, lover Trine Krebs.

Der er lukket for yderligere tilmeldinger.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: