Vær med til at dyrke grønsager i Bella Byhave

BYHAVE – Kom og vær med til at dyrke grønsager og spiselige urter i nyt kreativ byrum i området uden for Bella Center.

Nu kan du være med i et nyt havefælleskab, der inviterer til workshop lørdag formiddag. Foto: Stine Christiansen, Skovdal Fotografi

Et nyt havefælleskab i området omkring Bella Center inviterer til workshop og Åbning af Bella Byhave lørdag 21.maj klokken 11-15.

- Vi fejrer, at byen får en have mere, hedder det i invitationen fra SLOW’s urbane farmere.

Der vil være haveworkshops og man kan få tildelt et jordstykke. Æbletræer skal plantes til en smuk lille blomstrende allé.

Har du lyst til at dyrke dine egne radiser, skal du møde op i morgen klokken 11. Foto: Stine Christiansen, Skovdal Fotografi

En ny københavnsk bydel er undervejs. Området uden for Bella Center er ved at forvandle sig til Bellakvarter – et levende byområde fuld af lokale beboere, butikker og besøgende fra hele verden.

Byggeriet er allerede godt i gang, og i de kommende år vil byhuse, caféer, små og større lejligheder, grønne pladser og køkkenhaver skyde op.

Stor køkkenhave og blomstrende æblealé
Midt i kvarteret anlægges et nyt rekreativt byrum, med en stor køkkenhave og en blomstrende æbleallé til glæde og gavn for alle. Her kan du være med i et stort havefællesskab.

Som deltager i havefællesskabet ‘adopterer’ man et højbed, som bliver det sted, man selv dyrker.

Bella Byhave vil være et socialt dyrkested. Alle, som har lyst til at dyrke byen, grønsager og spiselige urter kan være med. Erfarne som uerfarne.

Haven er åben hele dagen, og det er gratis at være med.

Planter og information
SLOW’s urbane farmere står for dagen og byder velkommen med et hav af økologiske planter og frø og masser af viden og information om dyrkning af økologiske planter og grøntsager i byen. Dagen byder på:

  • 11.00 Haveworkshop med SLOW ‘Dyrk din by – kom godt i gang’
  • 12.00 Frokost i solen
  • 14.00 Plant et æbletræ

I begyndelsen og undervejs guides man som ‘haveadoptant’ i planlagte opstartsworkshops af urbane farmere fra SLOW. Alle ‘have-adptanter’ får et startkit med frø og planter og gennem sommeren kan man rådføre sig hos en havementor i haven en gang om ugen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: