Universiteter indfører kødfrie mandage

MAD – RUC og Københavns Universitet følger i flere amerikanske universiteters fodspor og indfører en kødfri dag om ugen, hvor kantinerne sløjfer de fleste kødretter og i stedet vil tilbyde vegetariske alternativer.

Både Københavns Universitet og Roskilde Universitet indfører kødfri mandag.

Københavns Universitet på Amager Amager (KUA) og Roskilde Universitet (RUC) har besluttet at indføre Kødfri Mandag. Det betyder, at kantinen om mandagen vil sløjfe de fleste kødretter til fordel for et vegetarisk alternativ, og de studerende tager godt imod det.

Initiativet sker i samarbejde med den internationale kampagneorganisation Kødfri Mandag.

- Københavns- og Roskilde Universitet går nu forrest i klimakampen. En kødfri dag om ugen lyder måske ikke af meget, men det kan gøre en enorm forskel for folkesundheden og den jord vi allesammen deles om, forklarer Kødfri Mandags kampagneleder, David Pedersen.

- Jeg er særligt begejstret for, hvor godt vi er blevet modtaget ude på universiteterne. Det viser, at vi danskere gerne vil være med til at gøre en forskel, når det bliver gjort konkret, simpelt og håndgribeligt – og så gør det jo heller ikke noget at den grønne mad smager fantastisk, tilføjer han.

Hos Kødfri Mandag vil man nu sætte fokus på at få flere uddannelsesinstitutioner, virksomheder og kendte til at bakke op om initiativet, ligesom der har været stor succes med i udlandet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: