Ulovlig hjemmeslagter afsløret i Uglev på Thyholm

Fødevarestyrelsens Rejsehold afslørede fredag en ulovlig slagter på en privat adresse i Uglev på Thyholm. Baggrunden var en anonym anmeldelse om slagtninger på adressen.

På adressen lå en tidligere slagterbutik. I et udhus var indrettet et slagte-/opskæringslokale, som var udstyret med hejseværk, skoldekar, kødkroge, knive, kødsav og kødhakker. Inventar, gulve og vægge var i materialer, som ikke var rengøringsvenlige. Lofterne i lokalet var jordslåede og skallede. På vægge, gulve og inventar fandtes indtørrede rester af gammelt kød og blod.

I et kølerum hang en kalv, samt udskåret svinekød, som angiveligt var slagtet for en landmand. I frysere fandtes frosset svinekød, som også stammede fra ulovlige slagtninger. Slagteren erkendte, at have slagtet for landmænd, og at have opskåret kødet i de ulovlige lokaler, men ville ikke fortælle hos hvem og hvor opskåret kød efterfølgende var leveret.

Rejseholdet påbød straks slagteren at destruere kødet og overhældte det med destruktionsfarve.

Råd til forbrugerne
Fødevarestyrelsen råder forbrugere og landmænd, der har købt okse-, eller svinekød, som er slagtet af den uregistrerede hjemmeslagter på gårde på Thyholm eller kød, der er opskåret eller hakket på adressen Orionsgade 14, 7790 Thyholm, til at kassere eller returnere kødet.

Dyrene er slagtet uden dyrlægekontrol og opskåret og forarbejdet under ukontrollerede og uhygiejniske forhold.

Virksomheden er varslet bøde for ulovlig slagtning, uhygiejniske forhold, manglende sporbarhed samt manglende egenkontrol.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER:

  • Søg efter relaterede artikler. Anvend søgefunktioen nederst i venstre hjørne og indtast dit søgeord.