Strategien for sprøjtegift forlænges et år

SPRØJTEGIFT: Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har netop aftalt at forlænge sprøjtemiddelstrategien 2013-2015 med et år. Målet om at sænke miljø- og sundhedsbelastningen fra sprøjtemidler med 40 procent og sikre rent drikkevand er uændret.

Strategien for sprøjtegift forlænges et år. Foto: Colourbox

Det brede flertal bag regeringens sprøjtemiddelstrategi for 2013-15 blev fredag enig om at forlænge den nuværende strategi med et år. Flertallet består af regeringen samt SF, EL, V og K.

Strategiens hovedmål er at sænke miljø- og sundhedsbelastningen fra kemiske sprøjtegifte med 40 procent i 2015 i forhold til 2011, og det giver mening at forlænge strategien, mener miljøminister Kirsten Brosbøl.

- Vi har allerede gjort de mest belastende sprøjtemidler dyrere, indført nye regler om gebyrer og syn af sprøjter og gennemført mange andre initiativer fra strategien. Men vi kan ikke vide, om vi har nået målet på belastningen, før vi til næste år har salgstallene for 2015. Derfor giver en et-årig forlængelse god mening, siger Kirsten Brosbøl.

I 2013 blev det aftalt, at regeringens sprøjtemiddelstrategien skulle gælde i tre år.

Internationale anbefalinger
Som en del af sprøjtemiddelstrategien har internationale eksperter set nærmere på, hvordan vi godkender sprøjtemidler i Danmark, og de er kommet med en række anbefalinger.

Der er enighed om at bede Miljøstyrelsen om at se nærmere på de internationale anbefalinger i løbet af det år, sprøjtemiddelstrategien nu er forlænget. Samtidig sættes penge af til at fortsætte kontrolindsatsen, syn af sprøjter mv., der er indeholdt i sprøjtemiddelstrategien.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: