Stive regler forhindrer økologi i storkøkkener

Regeringens plan om, at 60 procent af de 500.000 daglige måltider i offentlige køkkener og kantiner skal være økologiske, er i fare på grund af de regler, som staten og kommunerne bruger ved storindkøb.

Økologisk Landsforening mener, at krav til leverandørerne fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) undergraver muligheden for økologisk og lokal forsyning til offentlige køkkener.

SKI tvinger leverandører ud i overflødige, fordyrende manøvrer, som gør varerne op til 30 procent dyrere, mener økologerne, der nu har bedt fødevareminister Mette Gjerskov (S) gribe ind.

Skal byde på 280 varenumre

- Eksempelvis skal leverandører, der vil levere til offentlige køkkener, byde på samtlige varenumre, hvilket er omkring 280, siger Dorthe Kloppenborg, der er projektleder for Foodservice i Økologisk Landsforening.

- Det afskærer en masse leverandører og gør varerne unødigt dyrere for skatteborgerne,siger hun ifølge ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: