Russiske bjørne bliver drukket fulde

En russisk barejer har i 20 år holdt to bjørne fanget i små bure, så gæsterne kunne more sig med at drikke dem fulde. Nu kæmper World Animal Protection for at redde dem.

Folk i byen morer sig med at drikke bjørnene fulde i øl og tage billeder af dem. Foto: World Animal Protection

Lige siden de var små, har de to bjørne Misha og Pisha været spærret inde i små tremmebure på en restaurant i den russiske OL-by Sochi. Her har de levet af madrester og affald, som fulde bargæster har kastet ind i buret til dem.

Sochi-bjørnene har indtil nu været en kendt attraktion i byen, hvor folk har moret sig med at drikke dem fulde i øl og tage billeder af dem.

Er gået over gevind
Men nu er dyremishandlingen blevet for meget for de russiske myndigheder, der har planer om at konfiskere bjørnene i denne uge.

De mange års indespærring har taget hårdt på dyrene, der begge er dybt alkoholiserede og medtagede efter mange års misbrug. Den ene bjørn er også blevet blind og vandrer hvileløst rundt i det trange bur, der er fyldt med affald og ekskrementer.

Problemet for de russiske myndigheder har været at finde ud af, hvad man skulle stille op med de mishandlede bjørne, og hvem der kunne give dem et godt liv, når de bliver befriet.

Bjørnereservat i Rumænien
World Animal Protection har i mange år drevet et bjørnereservat i Rumænien, og har derfor tilbudt at tage imod de to bjørne. Et tilbud som myndighederne vil tage stilling til i løbet af et par dage, så bjørnenes skæbne endelig kan blive afgjort.

- Jeg håber virkelig, at vi får reddet de to bjørne fra det helvede de er i, og at de russiske myndigheder giver os lov til at tage dem med. Vi har stor erfaring med rehabilitering af bjørne, og vi har det helt rigtige reservat til dem i Rumænien, siger direktør for World Animal Protection Danmark, Gitte Buchhave.

World Animal Protection samarbejder med organisationen Big Hearts Foundation for at redde bjørnene.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: