Regeringen vil sætte skub i den grønne omstilling

GRØN OMSTILLING – Regeringen er klar til at pumpe 800 millioner kroner i en samlet pulje, der skal styrke klima-, natur- og miljø i de næste fire år.

Regeringen vil gøre alvor af den grønne omstilling. /Foto: Colourbox

Regeringen har stort fokus på at skabe vækst og arbejdspladser samtidig med, at den er med til løse miljø- og klimaudfordringen, og derfor afsættes der 800 millioner kroner til den grønne omstilling i den kommende finanslov 2014, skriver regeringens grønne ministre i en fælles pressemeddelelse.

Fødevareminister Karen Hækkerup siger:
- Vi arbejder for at skabe vækst og arbejdspladser i hele fødevaresektoren, ved at gøre sektoren endnu mere moderne og miljøbevidst. For mig er det vigtigt at vi investerer i økologi, så Danmark hele tiden er i front til at matche nutidens og fremtidens efterspørgsel efter bæredygtigt producerede fødevarer.

Flere træer og mere genanvendelse
Regeringen afsætter pengene bredt til grøn omstilling. Millionerne skal blandt andet gå til øget genanvendelse i forbindelse med regeringens kommende ressourcestrategi og på opfølgningen af Natur- og Landbrugskommissionen.

Miljøminister Ida Auken siger:
- Vi skal have mere natur og flere skove, som vi alle sammen kan nyde godt af. Og vi skal støtte op om, at borgerne, kommunerne og virksomhederne bliver endnu bedre til at genanvende. Derfor afsætte vi nu en grøn pulje til at sætte fokus på de miljøudfordringer, vi står over for, og som samtidig kan give danskerne mere værdi i hverdagen.

Lidegaard: Grønt efterår
Regeringen lægger op til, at de 800 millioner kroner i nye midler udmøntes fast over en fire årig periode.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard siger:
- Der er ingen tvivl om, at vi får et grønt efterår, og når vi afsætter 800 millioner, lader vi pengene følge ordene i blandt andet Klimaplanen.

Den endelige aftale om Finanslov 2014 skal indgås i efteråret, og der vil den endelige udmøntning af de 800 millioner kroner blive lagt fast.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: