Protest-storm mod salg af DONG

En af de mange satiriske tegninger, der i øjeblikket cirkulerer på bl.a. facebook, hvor der er ivrig debat om salget af DONG.

DONG – Regeringens planer om at sælge en klækkelig bid af det statslige energiselskab DONG til til den amerikanske investeringsbank, Goldman Sachs, støder på kraftig modstand i befolkningen. En underskriftsindsamling på nettet har i løbet af kort tid samlet over 100.000 underskrifter mod planerne.

Også tidligere statsminister Poul Nyrup advarer sammen med tidligere topfolk i partiets ledelse som Ritt Bjerregaard og tidligere energiminister Poul Nielson imod at sælge ud.

Finansminister Bjarne Corydon har opbakning til salget hos Venstre og de konservative og er ved at lægge sidste hånd på aftalen, som vil overdrage 19 procent af aktierne i DONG Goldman Sachs.

Salget vil give omkring 8 milliarder kroner i statskassen. Til gengæld får Goldman Sachs en række kontroversielle rettigheder, som normalt kræver langt større andel. Blandt vil det fremover blive umuligt at udskifte både den administrerende direktør og finansdirektøren uden grønt lys fra Goldman Sachs.

Modstanderne af salget frygter også, at Goldmann Sachs vil øge presset på DONG for at levere afkast på kort sigt og dermed reelt komme til at spænde ben for Danmarks grønne omstilling i de kommende årtier.

Man kan skriver under her

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: