Pris til Jørgen Steen Nielsen

MILJØ- OG ENERGIPRIS – Indsigt og vedholdenhed giver Jørgen Steen Nielsen Energi- og miljøprisen 2013. Jørgen Steen Nielsen har dækket miljø- og klimastoffet i Dagbladet Information gennem mange år. Senest har han udgivet den meget roste bog ‘Den Store Omstilling’.

Informations mangeårige klima- og miljøjournalist Jørgen Steen Nielsen hædres for sin indsats.

Mens mange medier har skruet ned for dækningen af klima- og energiudfordringerne, holder Jørgen Steen Nielsen liv i den nuancerede klimadebat med artikler og bøger præget af indsigt og engagement. Derfor giver Energiforum Danmark årets ”Energi- og miljøpris” til Jørgen Steen Nielsen.

- Det er ikke altid, at man er enig med Jørgen Steen Nielsens holdninger til klima- og energipolitikken, men hans dækning af klima- og energiområdet afføder stor respekt, for man er altid sikker på at få en aktuel, velunderbygget og nuanceret historie med relevans og visioner. Jørgen Steen Nielsen har med sine artikler og bøger været med til at løfte og kvalificere klimadebatten i Danmark.

Med dette fornemme skudsmål forklarer Energiforum Danmarks formand Mads Bo Bojesen, hvorfor Energiforum Danmark giver årets ”Energi- og miljøpris” til Jørgen Steen Nielsen.

Vi er afhængige af en god klimadebat
Det er første gang i prisens 29-årige historie, at prisen gives til en person. Normalt giver Energiforum Danmark prisen til en virksomhed eller organisation, der har opnået konkrete energibesparelser, der kan inspirere andre. Prisen er f.eks. blevet givet til kommuner, industrivirksomheder, boligselskaber og sidste år Region Sjælland.

Jørgen Steen Nielsen kan ikke på den måde prale af, at have sparet tusindvis af kilowattimer, og hans indflydelse kan ikke umiddelbart måles i sparede tons CO2. Men uden en vedholdende og nuanceret klimadebat og uden årvågen opmærksomhed på muligheder og udfordringer, var vi ikke kommet så langt i vores søgen efter konkrete løsninger, som vi er i dag. Og netop her har Jørgen Steen Nielsen med sine artikler og bøger ydet et væsentligt bidrag.

- Når man arbejder med energibesparelser i praksis, ved man, at chancen for succes altid er større, hvis dem, der bevilliger pengene, har viden om, hvilke udfordringer det danske samfund står overfor og kan se fordelene ved at investere i energibesparelser. Og på den led er vi afhængige af en livlig og nuanceret klimadebat, der også kan anvise løsninger, der peger fremad, siger Mads Bo Bojesen.

Prisen overrækkes på Energiforum 2013 på Hotel Nyborg Strand 12. marts.

Energiforum Danmark håber også, at der bliver livlig debat på konferencen Energiforum 2013, hvor ”Energi- og miljøprisen” overrækkes til Jørgen Steen Nielsen. Energiforum 2013 finder sted på Hotel Nyborg strand d. 12-13. marts og mere end 200 energifolk vil overvære, at Anders Eldrup fra Copenhagen Cleantech Cluster overrækker prisen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: