Pis bliver til pilsner på Roskilde Festival

GØDNING – Landbrug & Fødevarer samler urin ind på Roskilde Festival, som skal bruges til at producere øl.

Urinen fra 100.000 festival-gæster skal samles og bruges som gødning til en kornmark ved Køge. Foto: Roskilde Festival

Landbrug & Fødevarer vil samle 100.000 liter urin på årets Roskilde-festival. Projektet hedder »Fra pis til pilsner«, og urinen skal bruges som gødning på en kornmark i Køge. Kornet, som høstes fra marken, skal efter planen blive til en halv million liter øl.

- Vi vil gerne vise, at man kan sætte tingene i omløb og genanvende dem. Det er vigtigt, at kunne tænke i mere bæredygtige løsninger, og det gør vi jo her, hvor vi gør noget affald til en ressource, siger Leif Nielsen kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, til Ritzau.

- Roskilde Festival har haft et problem med, at for mange mennesker tisser direkte ned i jorden, og vi har haft en løsning på, hvordan man kan bruge det til noget positivt, siger Leif Nielsen.

Vildt spændende
Jakob Magid, der er lektor ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet, ser store perspektiver i projektet.

- Det er første gang, at man ser sådan et projekt i så stor skala. Det er helt vildt spændende, og jeg glæder mig til at følge det, siger han.

- Det er rigtig smart, at man gør det på Roskilde Festival, hvor man kan samle en masse urin. Hvis man skal gøre det andre steder, så vil man typisk skulle sortere det fra spildevandet, og det kan være meget omfattende, siger han ifølge Ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: