Penge til at styrke kysternes turistbyer

TURISME – Frem til den 4. november kan yderområdernes kystbyer søge Realdania om støtte til projekter, der hæver kvaliteten og sætter gang i turismen. Orienteringsmøde 1. september.

Mange turistbyer ved kysterne er nedslidte og mangler forbindelsen mellem by og hav. Her er det læmolen i Løkken. Foto: Mette Johnsen

Mange danske kystbyer er nedslidte. Der mangler forbindelse mellem by og hav, og i gode år har man måske glemt at sikre et miljø, der giver turisterne en god oplevelse.

Det er baggrunden for, at Realdania og kampagnen Stedet Tæller før sommerferien offentliggjorde en ny ansøgningsmulighed for kystbyer i yderområderne.

Frem til den 4. november 2015 er det muligt at søge om støtte til projekter, som forbedrer kvaliteten i kystbyernes fysiske miljø i samspil med lokale strategier. Formålet er at styrke turismen og samtidig gøre kystbyerne bedre at bo i.

Målet er støtte fem-seks projekter, og i alt er der afsat 12,5 millioner kroner til at føre kystbyprojekter i de danske yderområder ud i livet.

Orienteringsmøde 1. september
Alle interesserede ansøgere inviteres til orienteringsmøde tirsdag den 1. september i Bygningskulturens Hus.

På orienteringsmødet vil man kunne høre mere om ansøgningsmulighed og kampagnen og hente inspiration fra andre projekter i yderområderne. På mødet kan man også få viden om strategisk udvikling af steder og kompetencer.

Realdania og kampagnen Stedet Tæller har tidligere støttet udvikling og realisering af 9 projekter i kystbyer.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: