Økonomi presser landmand til at opgive økologi

DANMARK – En af Thise Mejeris store leverandører af økologisk mælk er af sin bankforbindelse blevet bedt om at opgive økologien og i stedet begynde at levere almindelig mælk til Arla.

- Jeg har været fantastisk glad for at være økolog og andelshaver i Thise. Det bliver en sørgelig dag, når marksprøjten skal startes for første gang. Desværre kan det ikke være anderledes, da min nuværende produktion giver underskud, fortæller landmanden til Jyllands-Posten.

Tilbage til konventionel drift og Arla

Landmanden ønsker at være anonym, da han endnu ikke har orienteret Thise Mejeri om sin beslutning. Efter flere år med en underskudsgivende økologisk mælkeproduktion meddelte landmandens bank for nylig, at der skulle ske noget.

- Vi regnede det igennem sammen og nåede frem til, at omlægning til konventionel drift og et skift til Arla ville være det rigtigste, fortæller landmand ifølge avisen.

20 øre mindre pr. liter mælk

Ifølge Jyllands-Posten betaler Thise Mejeri omkring 20 øre mindre pr. liter økologisk mælk end for eksempel Arla. For den pågældende landmænd svarer det til et indtægtstab på en halv million kroner på årsbasis.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: