Økologisk stormøde samler 400 på Samsø

ØKOLOGI – Økologiske græsrødder fra fra seks foreninger skal mødes i weekenden. De vil gøre Danmark grønnere.

Samsø har sit eget lille økologiske mejeri, og foreningen Samsø Økologisk drømmer om at omlægge hele Samsø.

Alle aspekter af bæredygtighed udforskes, når 400 deltagere mødes på Samsø 4-6 april. 30 værksteder, 6 foreninger og rigelig tid til samtaler skal føre til mere bæredygtighed og miljøengagement lokalt rundt i Danmark – lige fra økonomi til selvforsyning. Det lokale netværk for omstilling styrkes med viden og samtaler.

Bæredygtig omstilling indebærer alle praktiske og filosofiske sider af hverdagslivet, og derfor har 6 bæredygtige og økologiske foreninger i Danmark lavet et samarbejde om at mødes og udveksle den mangfoldige og store praktiske viden, som hver forening oppebærer.

Alle kan gøre en forskel
- Vi har i hver forening en masse viden om hvert vores hjørne af den bæredygtige omstilling, og når vi bliver synlige for hinanden i vidensdeling og samtaler, så skaber vi lokal forandring, siger Ditlev Nissen, som er blandt initiativtagerne til mødet og formand for Landsforeningen for Økologiske Samfund.

Trine Krebs, der er formand for Landsforeningen Praktisk Økologi understreger, at vi alle kan gøre en forskel.

- Hver eneste handling, vi gør i hverdagen, har et aftryk på vores jord og klima. Vi kan ikke alle overkomme at gøre alting helt grønt fra starten, men i fællesskab, når vi deler viden, støtter hinanden lokalt og bliver synlige, så giver det mere energi til omstillingsprocessen, fortæller Trine Krebs.

Alle foreningerne har hjemmesider, tidsskrifter med masser af viden, men de satser på at der kommer mere energi i den grønne omstilling ved ægte møder mellem de græsrødder, som er i fronten på området.

Fra økologiske skolehaver til bæredygtig økonomi
Landsforeningen Økologisk Byggeri byder ind med værksteder om bæredygtig arkitektur og regnvandshåndtering og alt der sætter viden om byggeri på nye faconer i spil. Landsforeningen for Økosamfund stiller op med aktiviteter om bæredygtig økonomi og hamp som isolering og hvad der skal til for at lave nye samfund.

Permakultur Danmark taler design og læring af hele lokalsamfund og praktisk dyrkning. Omstilling Danmark præsenterer aktiv energireduktion og hele omstillingsprocessen. Økologisk Samsø og Landsforeningen Praktisk Økologi sætter fokus på læring af Lejre Kommune, biodiversitet, den værdifulde muld, dyrkning, natur og selvforsyning

Hvem står bag det store fælles årsmøde?
Landsforeningen Økologisk Byggeri, Landsforeningen for Økosamfund, Permakultur Danmark, Omstilling Danmark, Økologisk Samsø og Landsforeningen Praktisk Økologi har en fælles vision om at få bragt økologisk og bæredygtig viden ud i alle dele af det danske samfund.

For at vi kan hjælpe hinanden er det godt at kende hinanden. Derfor arbejder vi for at holde årsmøder ­sammen. Første gang bliver den 4.–6. april 2014 på Samsø. Mødet er åbent for alle, skriver foreningerne i en pressemeddelelse.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: