Økologerne sætter alle sejl til

STORKØKKEN – Økologisk Landsforening sætter alle sejl til, når Bella Center åbner dørene til Copenhagen Food Fair på søndag. Foreningen har samlet 42 øko-virksomheder på en fællesstand, og det er det største antal nogensinde.

Økologerne byder på smagsprøver og speeddating på Copenhagen Food Fair. (Foto: Økologisk Landsforening)

Økologerne byder på en særlig økologisk variant af speed-dating, hvor man kan komme helt tæt på de økologiske producenter, lokker foreningen i en pressemeddelelse. Desuden kan man få smagsprøver, se fødevareminister Mette Gjerskov tildele det såkaldte økologiske spisemærke til en række spisesteder og opleve lanceringen af en ny kogebog.

Alt sammen på Copenhagen Food Fair i dagene fra 24 til 27. februar.

Kan fås mange steder i et stort udvalg
- Økologien i Danmark har opnået en mangfoldighed og en tilgængelighed, der gør det enkelt at tilberede et helt måltid udelukkende med økologiske råvarer. Det vil man opleve på Den Økologiske Fællesstand til Copenhagen Food Fair. Her kan man møde repræsentanter fra hele den økologiske branche, som har noget på hjerte og smagsprøver i baghånden, siger Torben Blok, projektleder i Økologisk Landsforening.

Det økologiske salg til landets storkøkkener er fordoblet på tre år til cirka 918 mio. kroner i 2012, og næsten 400 danske spisesteder kan nu promere sig med Det Økologiske Spisemærke.

60 procent i det offentlige
- Vi ser stor økologisk vækst i både de private kantiner og i offentlige køkkener. Mange private virksomheder vil gerne være bæredygtige og brande sig med en grøn profil og en økologisk kantine. Og de offentlige køkkener er også i stigende grad begyndt at lægge om til økologi, siger Torben Blok.

Regeringen har sat sig som mål at nå 60 procent økologi i de offentlige storkøkkener i 2020 og kaster nu en stor pose penge for at få flere kommuner og institutioner til at tage udfordringen op.

Ifølge Økologisk Landsforening oplever mange køkkenmedarbejdere en større faglig stolthed, når de giver sig til at arbejde med økologi.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: