Øko-bønder får mindre for mælken

LANDBRUG – De økologiske mælkeproducenter kan se frem til at få mindre for mælken. Fra 5. marts sænker Arla det særlige tillæg, økologerne får. Det sker både i Sverige og i Danmark.

Arla skærer tre øre af øko-tillægget, fordi køerne produceret for meget.

I Danmark skærer Arla tillægget ned med 2,9 øre pr. liter mælk til 55 øre pr. liter mælk.

Næsten hver tredje liter mælk, der sælges i butikkerne, er i dag økologisk, men krisen strammer til, og mange forbrugere lader øko-mælken stå og køber i stedet billig mælk på tilbud. Derfor har mejerierne i øjeblikket svært ved at sælge al deres øko-mælk.

- Sænkningen er baseret på en vurdering af det aktuelle marked, og afsætningen i butikkerne har været vigende det seneste år. Det betyder, at Arla især i Sverige har et overskud af økologisk rå mælk, forklarer vice adm. direktør i Arla, Povl Krogsgaard.

Vigtig del af Arlas strategi

Arla, der er verdens største producent af økologiske mejeriprodukter, vil dog fortsat satse på denne produktion, selv om markedet i øjeblikket er vigende.

- Vi tror på økologien og vil forsat være med til at drive udviklingen i kategorien. Økologi er en vigtig del af vores strategi. Men da øko-tillægget skal afspejle de aktuelle markedsvilkår i henholdsvis Sverige og Danmark, er vi nødt til at foretage en sænkning, siger Povl Krogsgaard.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: