Ny reparationscafé på Nørrebro

Værktøjskassen på Den Røde plads er et af de mange nye genbrugs- og reparations-initiativer, der skyder op. Foto: Værktøjskassen

GENBRUG – Værktøjskassen på Den Røde plads på Nørrebro er et åbent, gratis og mobilt værksted indrettet i en campingvogn.

Alle kan komme og låne værktøj og hjælpe hinanden med projekter og reparationer. Der vil være forskellige fagfolk til stedet til at hjælpe med reparationerne.

I løbet af sommeren parkerer vognen på forskellige offentlige pladser i København.

Ideen er at skabe et rum, hvor københavnerne kan møde hinanden omkring en meningsfuld og konkret aktivitet og samtidig understøtte en mere aktiv brug af det offentlige rum og et mere bæredygtigt forbrugsmønster.

Værktøjskassen er støttet af Uddannelse & Innovation under programmet Aktive Unge.

Nyhedsbrev om reparation
Det Økologiske Råd udgiver et nyhedsbrev om reparation og har sammen med Miljø- og EnergiCentret Høje Tåstrup og Storskrald.dk har etableret ”reparationsnetværket” for foreninger, organisationer, virksomheder og enkeltpersoner, der arbejder for at få flere til at reparere i stedet for at smide ud.

Hvis du er involveret i spændende projekter inden for reparation og genbrug, kan du skrive til lone@ecocouncil.dk, som er kontaktperson og projektleder.  På Det Økologiske Råds hjemmeside kan du læse mere og tilmelde dig, hvis du gerne vil modtage nyhedsbrevet. www.ecocouncil.dk

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: