Nu kan du købe en vegansk studenterhue

NATUR – For første gang kan de kommende studenter i år købe en vegansk studenterhue uden læder, uld eller andre spor af døde dyr.

Veganerhuen er fri for animalske produkter og er fremstillet med vegansk skygge, svederem og foer. Alle produkter, der er anvendt er nøje udvalgt og er 100 procent veganske, garanterer C.L. Seifert. Foto: C.L. Seifert

Veganere undgår at bruge produkter fra dyr. Det gælder også læder og uld, og derfor er det svært for en nybagt student, der er veganer, at tage en traditionel studenterhue på hovedet.

Derfor lancerer firmaet C.L. Seifert nu for første gang en vegansk studenterhue til sommerens studenter.

I stedet for læder er der brugt kunstlæder, og ulden er skiftet ud med bomuld, så der ikke er spor af dyr i huen.

En af dem, der har købt den, er Sandie Khadir fra Aarhus Statsgymnasium.

- Jeg er selv vegetar og ville ikke have noget med læder. Jeg synes ikke, at vi har ret til at dræbe dyr for at spise dem eller bruge dem som beklædning, siger hun til DR Østjylland.

Idéen kom fra gymnasieeleverne
Det er C.L. Seifert, der står bag nyskabelsen, men idéen kom fra gymnasieeleverne, forklarer indehaver Anders Eriksen.

- Vi besøger jo udvalg på skolerne, og det er dem, der kommer med idéerne. Så det er eleverne, der har opfordret til at lave de her nye produkter, siger han.

- Interessen har været relativt stor. På nuværende tidspunkt er der omkring 250, der har bestilt den til sæsonen 2018. Det breder sig ud over landet – faktisk så vidt som til Grønland.

Også i både Sverige og Finland er der stor interesse.

Afspejler tidens tendenser
Vicerektor på Aarhus Statsgymnasium, Lars Nordam, genkender, at mange af gymnasieeleverne går op i at leve vegetarisk eller vegansk for at skåne dyr og miljø.

- Studenterhuerne afspejler trends i tiden, og den altoverskyggende tendens er at slå på en politisk eller miljømæssig bevidsthed hos studenterne. Der har været en økologisk hue, og det er senest toppet med den veganske hue, siger han.

- Det er lidt søgt at tale om veganske studenterhuer, tænker jeg. Gå da ud og gør en forskel – i stedet for at betale dig til en forskel, siger vicerektor Lars Nordam til DR Østjylland.

Studenterhuse siden 1873
C.L. Seifert lancerede allerede i 1865 den første studenterhus og åbnede i 1873 en lille beskeden forretning i Store Regnegade i København. I dag har virksomheden adresse på Ny Adelgade i København.

FAKTA om Veganerhuen

  • Original huebånd i 100% bomuld i uddannelsesfarven
  • Vegansk original skygge blank
  • Vegansk stormrem
  • Hvidt vegansk foer
  • Vegansk svederem i sort
  • Bånd med hueregler
  • Åndbart viskose i betrækket til ekstra skriveplads
  • Leveres i eksklusiv hvid huepose med guld logo
  • Certifikat med 50 års garanti på huen
  • Hueæske til opbevaring af huen

Kilde: C.L. Seifert

C.L. Seifert trækker på mere end 150 års erfaringer med at fremstille studenterhuer. I årets katalog er også en bæredygtig hue.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: