Naturen er det perfekte klasseværelse

NATUR – Der er ingen grund til, at skoleelever altid sidder i klasseværelset, når undervisningen kan give mere mening under åben himmel med sommerfugle i håret og solskin i nakken.

Mange børn lærer bedre ude i det fri. Derfor er naturen et godt alternativ til klasseværelset på skolen. Foto: Naturstyrelsen

Miljøminister Ida Auken og børne- og undervisningsminister Christine Antorini vil have sat fokus på at bruge naturen som en mulighed, når der skal læses dansk, lægges sammen og trækkes fra, eller når dyrelivet skal studeres på nært hold.

På konferencen ”Naturen som grønt klasseværelse”, som finder sted torsdag 13. september på Carlsberg Museum i København, vil de to ministre tale om undervisning i naturen, ny nordisk skole og fordelene ved at undervise i det fri, når det kan lade sig gøre, oplyser Naturstyrelsen.

- Uderummet er helt ideelt til at lave fysisk indlæring, hvor man bruger kroppen, instrumenter og det frie rum. Naturen og grønne områder har vi masser af i Naturstyrelsen, og vi har også mange dygtige naturvejledere, der kender alt til formidling i det fri, siger kontorchef Ulrik Schack fra Naturstyrelsen.

Inspiration til skolechefer, ledere og ildsjæle
Det er Naturstyrelsen, der inviterer landets skolechefer og skoleledere til konference i København, så de kan blive inspireret.

Men det kan også være formanden for kommunens børne- og ungeudvalg eller en ”ildsjæl-lærer”, der kan komme til at tilbringe en dag med spændende oplæg, workshop, networking og samtaler med inspirerende fagfolk på den markedsplads, der vil blive oprettet på Carlsberg Museum.

- Det er gratis at deltage i arrangementet, så jeg synes, at alle, der har interesse for uformelle læringsmiljøer, som er inkluderende og nytænkende, skal melde sig til, siger kontorchef Ulrik Schack fra Naturstyrelsen.

Arrangementet finder sted ved Carlsberg Museum, Valby Langgade 1, 1799 København V. fra klokken 9.30 til 15.30. Efter konferencen er der mulighed for at tage med på rundvisning i de historiske og smukke omgivelser.

Tilmeldingen skal ske senest 24. august.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: