Naturbeskyttelse fra traktorens førersæde

LANDBRUG – Traktorførere får en guide med oplysninger om enge, heder, moser og anden følsom natur, de skal passe på. Den skal gøre det nemmere at styre traktoren uden om de små pletter med værdifuld natur.

Den nye guide gør det let at styre uden om værdifuld natur. Foto: Gustav Bech

Traktorførere over hele landet får nu en guide med oplysninger om enge, heder, moser og anden følsom natur, de skal passe på. Den skal gøre det nemmere at styre traktoren uden om de små pletter med værdifuld natur.

Naturstyrelsen udsender den nye guide til naturbeskyttelseslovens regler om beskyttet natur i ikke mindre end 120.000 eksemplarer. Den er trykt på et særligt robust papir, der tåler fugt og snavs.

- Alle landets traktorer har forhåbentlig om kort tid naturguiden liggende bag forruden eller i handskerummet. Det vil gøre det nemmere for landmænd og skovejere at finde ud af, hvor der er hjørner af natur, som skal holdes fri for plov og sprøjtepistol, siger Annegrete Munksgaard, der er biolog i Naturstyrelsen.

Overblik og kort beskrivelse
Over to sider får læseren en kort beskrivelse af, hvordan man genkender de forskellige typer beskyttet natur, og et overblik over, hvad man må og ikke må på naturarealerne.

Guiden sendes i disse dage til landbrugscentre, entreprenører og kommuner, ligesom Naturstyrelsens lokale enheder i hele landet modtager eksemplarer, så de kan dele dem ud til deres samarbejdspartnere.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER:

  • Søg efter relaterede artikler. Anvend søgefunktioen nederst i venstre hjørne og indtast dit søgeord.