Mobilt gadesalg skal skabe mere liv i Aarhus

MAD – Mad tiltrækker liv og skaber nye rum, når det får plads i bybilledet. Sådan er erfaringen i Aarhus Kommune, som  frem til og med 2017 vil giver mulighed for mobilt gadesalg i byens gader, parker og på udvalgte pladser.

Mobilt gadesalg i Mejlgade i Aarhus. Foto: Gustav Bech

Går du rundt med en drøm om at sælge autentiske mexicanske tacos, økologiske hotdogs eller hjemmelavede svenske kødboller fra ladet af egen food truck i Aarhus? Så er muligheden der nu.

Aarhus Kommune udvider nemlig en eksisterende forsøgsordning for ladcykler, kaffeknallerter og lignende til også at inkludere større salgsenheder. Det betyder, at det fremover blandt andet er muligt at få tilladelse til at sælge fra såkaldte food trucks.

Inspireret af andre byer
Forsøgsordningen bliver samtidig forlænget med ét år til også at inkludere Kulturhovedstadsåret i 2017.

- På grund af stor efterspørgsel i 2016 har vi besluttet både at udvide og forlænge ordningen, oplyser Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

- Vi har ladet os inspirere af andre byer rundt om i verden, hvor food trucks giver et løft til bylivet og supplerer de eksisterende forretninger, siger Christian Würtz, der er spændt på at se, hvad mobilt gadesalg kan tilføre Aarhus.

Visse områder af Aarhus er friholdt for mobilt gadesalg, og det er for eksempel ikke tilladt at placere sig på gågadesystemet, i skovområder og på strandområder.

Interesserede kan læse mere om, hvad det kræver at få tilladelse til mobilt gadesalg, ansøgningsprocessen m.m., på www.aarhus.dk/mobiltgadesalg.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: