Mette Wier ny formand for økologi-forskning

FORSKNING – Fødevareministeriets internationale center for forskning i økologisk jordbrug og fødevarer, ICROFS, har fået en ny bestyrelse. Ny formand er Mette Wier, der er professor ved Institut for Samfund og Globalisering på RUC.

Mette Wier er udpeget som ny formand for Danmarks internationale forskningscenter for økologi.

Danmarks International Centre for Research in Organic Food Systems, ICROFS, har fået ny formand og ny bestyrelse. Samtidig har fødevareminister Karen Hækkerup forlænget centrets mandat  frem til 2017.

Ny formand er professor ved Institut for Samfund og Globalisering på RUC, Mette Wier. Hun har mange års erfaring som forsker og leder og har tidligere været formand for regeringens Forebyggelseskommission. Mette Wier var også medlem af Natur- og Landbrugskommissionen, som i foråret præsenterede sin rapport.

ICROFS koordinerer de økologiske forsknings- og udviklingsprogrammer finansieret af Fødevareministeriet via programmet GUDP. Centeret koordinerer også samarbejdet om forskning i økologisk landbrug og fødevarer mellem 20 europæiske lande.

Stærk forskning i økologi
Fødevareminister Karen Hækkerup mener, at ICROFS er en afgørende faktor, for at regeringen kan nå sine økologimål og glæder sig over valget af den nye formand.

- Uden en fortsat stærk forsknings- og udviklingsindsats inden for økologien når vi ikke regeringens mål om at fordoble det økologiske areal i 2020. Derfor er jeg glad for, at vi har fundet en dygtig formand med både erfaring fra økologiområdet, personlig gennemslagskraft og et internationalt udsyn, som er vigtigt for at indfri ICROFS’ internationale ambitioner, siger fødevareminister Karen Hækkerup.

Kombination af interesser

Mette Wier afløser Thomas Harttung, der er økologisk godsejer og medejer af Aarstiderne A/S, der sælger økologiske grønt.

Den nye formand er glad for tilliden og ser frem til at komme i gang med sine nye opgaver.

- Min forgænger Thomas Harttung og den daværende bestyrelse har lagt mange gode spor, og jeg ser frem til både at følge op og lægge nye af slagsen. Formandskabet for ICROFS er en fantastisk mulighed for at kombinere mine interesser og kompetencer inden for globalisering og økologisk fødevareproduktion og fødevareforbrug, siger Mette Wier.

Også blandt de danske bestyrelsesmedlemmer er der nye ansigter, blandt andre afdelingsleder ved økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen, professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på KU, Lotte Holm og viceinstitutdirektør på DTU Fødevareinstituttet, Anders Permin.

Flere af ICROFS-bestyrelsens internationale medlemmer fortsætter i den nye periode. Det gælder blandt andet Dr. Bernard Hubert fra AgroPolis, professor Louise E. Jackson fra University of California, dr. Mwatima Juma fra International Fund for Agriculture Development (IFAD) i Tanzania samt Roberto Ugas fra University of Lima i Peru.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: