McDonald’s: Vi har værdi for Danmark

FASTFOOD – McDonald’s har milliardværdi for Danmark, siger burgergiganten, der har 86 spisesteder i Danmark og serverer 160.000 måltider om dagen.

Fastfood er populært i Danmark. McDonald´s serverer 160.000 måltider om dagen. (Foto: McDonald´s)

McDonald’s bidrog i 2011 med 1,5 mia. kr. til det danske BNP, holdt 5.000 personer beskæftiget og var årsag til, at danske virksomheder eksporterede for flere hundrede millioner kroner.

Det viser en ny rapport fra Copenhagen Economics.

McDonald’s håber, at rapporten kan være med til at øge forståelsen af, at virksomheders samfundsbidrag er meget større end blot selskabskatten.

Hovedaftager hos Danpo
Blandt McDonald’s største leverandører er A. Espersen på Bornholm, der leverer fisk, og Danpo, der leverer kyllingeprodukter til både McDonald’s Danmark og rundt om i Europa.

Danpos to fabrikker i Aars og Farre beskæftiger mere end 750 medarbejdere, og McDonald’s er en af virksomhedens absolut største kunder, oplyser McDonald’s.

Grundlæggeren etablerede den førstge McDonald’s i USA i 1955, og siden har fastfood-kæden bredt sig til hele verden. Den første McDonald’s åbnede i Danmark i 1981.

Vil servere dansk morgenmad
Ifølge metroxpress vil McDonald´s nu også til at servere morgenmad for danskere på farten. Fra mandag åbner burgerkæden allerede klokken 7 og vil fremover byde på traditionelt dansk morgenmad i tre timer til klokken 10.

Havregrød, smurte rundstykker, grovboller, yoghurt og kanelsnegle bliver en fast del af sortimentet, men man vil også kunne få økologiske med bacon og pølser.

Også landets tankstationer og 7-Eleven-butikkerne bejler til de mange, der snupper sig lidt hurtigt morgenmad på vej til job eller uddannelse.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: