Mange besøgte Stakladen på åbningsdagen

STAKLADEN – Kø ved kasseapparaterne, da Danmarks første økologiske indkøbscenter åbnede i Ringsted fredag 30. maj. Jeg er en glad og træt mand, siger direktør Henrik Refsgaard.

Torvehallen og Delikatesser er de to centrale steder i Stakladen. Foto: Lotte Ravn Lei

Mange af de økologiske varer kommer fra lokale producenter på Sjælland, men også produkter fra Gothenborg i Midtjylland og Lars Skyttes gartneri på Fyn skal friste forbrugerne på Midtsjælland. Foto: Lotte Ravn Lei

Der blev hurtigt kø ved kasseapparaterne, da Danmarks første økologiske butikscenter med en stor central torvehal åbnede her i formiddag.

- Jeg er glad og en træt mand, siger direktør for Torvehallen, Henrik Refsgaard, til OrganicToday.dk.

Han slap først malerpenslen kl. kvart i fire i morges og nåede lige at få et par timers søvn, før det igen gik løs med den officielle åbning fredag formiddag.

Bo Nytofte, som har solgt økologiske grønsager i mange år, er også med i Stakladen. Foto: Lotte Ravn Lei

To-tre tusinde besøgende
- Vi har ikke tal på, hvor mange mennesker, der har været her, men jeg vil skyde på foreløbig to-tre tusinde i løbet af de første timer, anslår Henrik Refsgaard, da OrganicToday.dk snakker med ham først på eftermiddagen.

Et godt initiativ
Lotte Ravn Lei, som bor ved Faxe og producerer økologiske hvidløg, kalder Stakladen for ‘et godt initiativ’.

- Det ligger rigtigt godt midt i Ringsted, og jeg kan se, der har været kø ved kasseapparaterne mange steder her i dag.

Natur og Trivsel har også indrettet ny butik i Stakladen. Foto: Lotte Ravn Lei

- I første omgang er folk nysgerrige. Nu må vi håbe, at interessen varer ved, siger Lotte Ravn Lei, der til daglig forsyner Coop-butikker over hele landet med økologiske hvidløg.

Helsekostbutik
Også Ringsteds gamle helsekostbutik, Natur og Trivsel er med og har indrettet ny butik i Stakladen. Det samme har byggefirmaet Egen Vinding og Datter, der havde brug for et showroom for at kunne demonstrere sine bæredygtige løsninger.

Ifølge Henrik Refsgaard er tre af Stakladens butikker fra begyndelsen lejet ud. Dermed er der seks tilbage, som man kan lægge billet ind på, hvis man vil sælge økologiske eller andre bæredygtige produkter.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: