Landmænd får hurtigt svar fra kommunen

Når danske landmænd vil lave mindre ændringer på deres husdyrbrug, f.eks. for at opfylde nye dyrevelfærdskrav, ændre dyretypen eller opføre en ny gyllebeholder, får de en afgørelse fra kommunen inden for kun to måneder i 94 procent af alle de afgjorte anmeldelser.

Det viser en ny opgørelse, som Miljøstyrelsen har lavet i samarbejde med Kommunernes Landsforening.

- Det er en stor succes. Den tidsfrist, som vi fastsatte med de nye anmeldeordninger for knap et år siden, bliver overholdt, siger kontorchef i Miljøstyrelsen, Sune I. Schou.

Indenfor to månder

- Anmeldeordningen virker tydeligvis, når så stor en andel af alle landmænd, der kontakter kommunen, får svar indenfor to måneder, siger Sune I. Schou.

Generelt er der stor interesse for at bruge anmelderordningen. Kommunerne modtager flest anmeldelser, hvor landmanden vil skifte fra én dyretype til en anden (38 %). Dernæst kommer anmeldelser, der handler om, at landmanden vil gennemføre ændringer, så han kan opfylde krav til dyrevelfærd (23 %).

Samtidig har Miljøstyrelsen opgjort den samlede sagsbehandlingstid for husdyrgodkendelser i 2011, og den ligger stabilt på ca. 11 måneder. Miljøstyrelsen har stadig stor fokus på, at sagsbehandlingen i kommunerne bliver så kort og effektiv som muligt.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER:

  • Søg efter relaterede artikler. Anvend søgefunktioen nederst i venstre hjørne og indtast dit søgeord.