Landbrugstop glæder sig til opgør med »undergødskning«

NY REGERING – Landbrug & Fødevarer glæder sig til »den politisk bestemte undergødskning af vores marker, afskaffelse af randzonerne og en række andre tiltag, der kan få afgørende betydning for konkurrencekraften i fødevareklyngen«.

Karen Hækkerup glæder sig til et opgør med »den politisk bestemte undergødskning«. Foto: Helene Bøgvad

Landbrug & Fødevarer er tilfreds med, at Lars Løkke-regeringen vil etablere et samlet miljø- og fødevareministerium, så »politikken og administrationen af dette vigtige område kan hænge bedre sammen«.

- Vi byder Eva Kjer Hansen velkommen som ny superminister for vores erhverv – og glæder os til samarbejdet. Eva Kjer Hansen har tidligere erfaring fra området, og har været i front for arbejdet med at afskaffe dansk enegang, når det gælder overimplementering af EU-regler, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

- Fødevareklyngen skaber liv og arbejdspladser i Produktionsdanmark. Det er vi stolte af, understreger hun. Men peger også på de klare udfordringer, hvis landmænd og fødevarevirksomheder skal kunne konkurrere på det globale marked, og skaffe indtægter til både danske familier og Danmark.

Opgør med politisk bestemt undergødskning
Landbrug & Fødevarer ser frem til, at regeringen hurtigst muligt får vedtaget den fødevare- og landbrugspakke, som de borgerlige partier blev enige om før valget, og som også er nævnt i regeringsgrundlaget.

- Planen indeholder blandt andet et opgør med den politisk bestemte undergødskning af vores marker, afskaffelse af randzonerne og en række andre tiltag, der kan få afgørende betydning for konkurrencekraften i fødevareklyngen, hedder det i en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer.

- De borgerlige partier har fremlagt en meget klar plan for fødevareklyngen, der for alvor kan sætte vores erhverv tilbage på vækstsporet. Vi håber, at et bredt flertal af de erhvervsvenlige partier i Folketinget vil støtte planen, siger Karen Hækkerup, der gik fra en ministerpost i den tidligere regering til topposten som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: