Landbrug & Fødevarer tilfreds med finansforlig

Erhvervsorganisation Landbrug & Fødevarer anslår fordragelige toner over forliget om en kommende finanslov, som Enhedslisten og regeringen i dag søndag har indgået på Christiansborg.

Søren Gade: Der er gode toner i finanslovsaftalen.

Landbrugets største organisation kvitterer også for intentionerne om at skabe grøn omstilling, som “vores landmænd og virksomheder allerede er i gang med”, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

- Det er meget positivt, at politikerne har lyttet, og afskaffer fedtafgiften og dropper den planlagte afgift på tilsat sukker. Det har meget stor betydning for vores fødevarevirksomheder, der nu kan være med til at sikre vækst og arbejdspladser i Danmark, siger han.

Landbrug & Fødevarer betegner det også som “positivt”, at regeringen afsætter midler til at sikre fødevareerhvervet som grøn vækstmotor i Danmark.

- Den udvikling er vores landmænd og virksomheder allerede i gang med. Regeringen har en ambition om grøn omstilling, herunder øget økologi, og det kræver både viden, teknologi og muligheder for finansiering. Vi ser dog frem til en nærmere konkretisering af initiativerne og finansieringen af dem.. Det er bl.a. vigtigt, at man bevarer fokus på, at initiativerne skal være markedsrettede, konkrete og give vækst, siger Søren Gade

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: