Kvickly stopper salg af buræg

BURÆG – Som den første landsdækkende butikskæde indstiller Kvickly salget af buræg i 76 store varehuse landet over. Det sker fra 18. august.

Nul putte. Kvickly vil ikke længere sælge æg fra burhøns. /Ill: Kvickly

Under overskriften ‘Nul putte’ fjerner Kvickly alle buræg fra hylderne i kædens 76 varehuse. Det sker fra uge 34 ‘som led i Kvicklys fokus på dyrevelfærd og ansvarlighed’.

Forud for beslutningen har Kvickly spurgt sine kunder om deres holdning til buræg, og mere end halvdelen har svaret, at de vil være glade for ikke at have mulighed for at købe buræg i Kvickly.

- Når vi fjerner buræg fra hylderne i Kvickly, så er det i tråd med vores kunders holdning, og det er et vigtigt skridt i Kvicklys rejse mod at tilbyde vores kunder flere ansvarlige varer. Vi tager ansvar, og det samme gør vores kunder, siger Jesper Faurholdt, kædedirektør i Kvickly.

Sejr for Dyrenes Beskyttelse
For dyreværnsorganisationen Dyrenes Beskyttelse, er Kvicklys beslutning en stor sejr.

- Siden 1. maj har Dyrenes Beskyttelse kørt en kampagne for at få butikkerne til at stoppe med at sælge buræg. Derfor synes vi, at det er en fantastisk nyhed, at Kvickly vælger at følge vores opfordring om at tage ansvar for dyrenes velfærd og stoppe salg af buræg. Vi håber, at mange andre vil følge det gode eksempel, som Kvickly sætter, og at forbrugerne ligeledes vil bakke op, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

DANÆG bakker op
Beslutningen om at fjerne buræg er sket i tæt samarbejde med Kvicklys leverandør af buræg, DANÆG. som ifølge en pressemeddelelse bakker op om den nye linie.

- Vi bakker op om Kvicklys beslutning om at fjerne buræg fra hylderne, og vi ser positivt på den udvikling som Kvickly skyder i gang, selvom der også er udfordringer, som skal løses i vores led. En omstilling i markedet kræver også en omstilling i produktionen, og vi er glade for samarbejdet med Coop og Kvickly i denne proces, siger Jan Gerber, koncernchef i DANÆG.

Kvickly tilbyder nu sine kunder følgende ægtyper: Skrabeæg, økologiske æg og æg fra fritgående høns, og lancerer i denne uge en ny variant: skrabeæg i eget mærke Coop. 15. stk. small/medium.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: