Konservative afviser Lomborg

KLIMA – Konservative vil ikke lægge stemmer til en fast finanslovsbevilling til miljødebattør Bjørn Lomborg.

De konservative vil ikke lægge stemmer til, at Bjørn Lomborg atter kommer på finansloven. Foto: Roland Mathiasson

Det bliver ikke med konservative stemmer i Folketinget, at den kontroversielle klimadebattør Bjørn Lomborg kommer på finansloven.

De seks medlemmer af den konservative folketingsgruppe har diskuteret sagen og vil ikke være med til at give Lomborg en basisbevilling på finansloven. De har samtidig formuleret en udtalelse, oplyser miljøordfører Mette Abildgaard.

- Vi kender jo mange af hans synspunkter, og det synes jeg ikke, der er behov for at smide flere midler efter. Det er jo velkendt stof, forklarer hun til Ritzau.

Dermed må klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) tilsyneladende vinke farvel til sin plan om give miljødebattør Bjørn Lomborg et comeback i den danske debat ved at finde penge på finansloven, som Lilleholt bebudede allerede i januar.

Lars Chr. Lilleholt mener, at den danske klimadebat er »for ensidig og elitær«, hvilket han mener, at Lomborg kan være med til råde bod på.

Velanskrevet hos klimaskeptikere
Lomborg har allerede modtaget over 100 millioner skattekroner, da han satte sig i spidsen for Institut for Miljøvurdering og senere oprettede Copehagen Consensus.

I dag erkender Lomborg ifølge Ritzau, at klimaforandringerne og den globale opvarmning er et reelt menneskeskabt problem. Lomborg er velanskrevet hos de stærke klimaskeptiske kræfter i blandt andet USA, og har betydelige indtægter fra foredrag, bogsalg og andre aktiviteter. Lomborg bor i dag i Prag.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: