Konference om fremtidens landbrug

KONFERENCE: Fredag 6. februar præsenteres fire scenarier fra et stort forskningsprojekt om Fremtidens Landbrug på. Det sker på en konference på Christiansborg.

Projektet har udviklet fire fremtidsscenarier for landbruget. Her det et af dem: Grøn vækst.

Bag projektet om fremtidens landbrug er forskere og eksperter fra Det Økologiske Råd, Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Formålet med projektet Fremtidens Landbrug er at bidrage med nye visioner og mål for landbruget i Danmark frem mod 2030 og 2050.

Konkrete forslag
Karen Hækkerup, Landbrug & Fødevarer, og Anja Philip, Forbrugerrådet Tænk, og flere andre danske og europæiske nøglepersoner bidrager også med deres tanker og visioner om fremtiden landbrug. Deltagerne i konferencen bliver præsenteret en række konkrete forslag til, hvordan landbruget kan udvikle sig bæredygtigt, så produktionens negative effekter på klima, natur og miljø bliver minimeret, samtidig med at behovet for produktivitet, rentabilitet og beskæftigelse bliver tilgodeset.

Computer- og rollespil
Det Økologiske Råd vil også præsentere Spillet Fremtidens Landbrug, der netop nu er udvalgt som en af tre finalister blandt 146 ansøgere til EU’s landbrugskommunikationspris 2014 CAP Communication Award.

Spillet er et kombineret rolle- og computerspil, der handler om, hvordan landbrug, miljø og natur skal udvikle sig i Danmark i fremtiden. Spillet er især velegnet til undervisningsforløb i gymnasiet og på landbrugsuddannelsen.

Gratis at deltage
Konferencen finder sted i Landstingssalen på Christiansborg, og alle er meget velkomne til at deltage, men det er nødvendigt at tilmelde sig.

Du kan læse mere om projektet på www.fremtidenslandbrug.dk. Her vil der også fra slutningen af januar blive adgang til en række rapporter og notater, som er udarbejdet i forbindelse med projektet.

Tilmelding

Læs mere

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: