Kolding efterlyser øko-landmænd

ØKOLOGI – Kolding Kommune vil omlægge et af kommunens arealer til økologi for at beskytte borgernes drikkevand. Derfor efterlyser kommunen økologiske landmænd, som vil forpagte jorden.

Kolding kommune vil leje jord ud til økologiske landmænd. (Foto: Henrik Hoeg)

Byrådet i Kolding har sagt ja til en forsøgsordning, der skal give mere økologi på kommunens arealer. 28 hektar, svarende til 56 fodboldbaner, i Dons omlægges til økologi. Det sker efter, at et bredt flertal i byrådet har sagt ja til en forsøgsordning, hvor kommunen omlægger et areal til økologisk drift.

Selvom det kun er på forsøgsbasis, så mener formanden for miljøudvalget i Kolding Kommune, Birgitte Kragh, at det er en god mulighed for at se, om der er interesse for projektet.

Vil passe på grundvandet
- Vi bakker op om ideen, fordi vi gerne vil passe på vores grundvandsresurser. Nu prøver vi det på et areal for at samle erfaringer og se om der er interesse for at drive økologisk landbrug, når vi udbyder vores areal, siger hun og forklarer, at interessen er med til at bestemme, hvorvidt det kan videreføres til flere arealer i kommunen, siger hun ifølge Danmarks Naturfredningsforening.

Alle kommunens bortforpagtede arealer er allerede bortforpagtet med krav om, at der ikke må anvendes sprøjtegift. Det betyder, at også konventionelle landmænd har kunnet forpagte arealerne trods brug af handelsgødning.

Det er først i foråret 2016, at det første kommunale areal bliver muligt at forpagte på økologisk vis. Jordstykkerne i kommunen forpagtes nemlig i fem-årige perioder.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER:

  • Søg efter relaterede artikler. Anvend søgefunktioen nederst i venstre hjørne og indtast dit søgeord.