Kina godkender Paris-klimaaftale før vigtigt G20-møde

KLIMA – Kina er ansvarlig for en femtedel af verdens CO2-udledning, men nu har landet godkendt klimaaftalen fra Paris, som skal begrænse den globale opvarmning.

Kina har et meget stort forbrug af forurenende kul, men ligger også i spidsen, når det gælder investeringer i vedvarende energi.

Det kinesiske parlament har godkendt den klimaaftale, som næsten 200 lande i december sidste år blev enige om på FN’s klimatopmøde i Paris. Det oplyser det statslige nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters.

Ratificeringen af Paris-aftalen sker kort inden Kinas præsident, Xi Jinping, senere i dag mødes med USA’s præsident, Barack Obama, i forbindelse med G20-topmødet i Hangzhou.

Under to grader
Paris-aftalen betyder, at det internationale samfund skal forsøge at holde den globale opvarmning under to grader celsius og helst kun halvanden.

Kina er som verdens største udleder af drivhusgasser en absolut hjørnesten i aftalen fra COP21-mødet.

Paris-aftalen træder først i kraft 30 dage efter, at den er ratificeret af mindst 55 lande, der tilsammen tegner sig for mindst 55 procent af den globale CO2-udledning.

Med Kinas godkendelse har 24 lande nu ratificeret Paris-aftalen. Kina står alene for omkring 20 procent af verdens samlede CO2-udledning, mens USA ifølge Paris-aftalen står for cirka 18 procent, skriver Ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER:

  • Søg efter relaterede artikler. Anvend søgefunktioen nederst i venstre hjørne og indtast dit søgeord.