Karen Hækkerup afløser Mette Gjerskov som fødevareminister

NY MINISTER – Den agronomuddannede og tidligere embedsmand i Fødevareministeriet, Mette Gjerskov, nåede kun at være minister i mindre end to år, før hun blev ofret i dagens regeringsrokade.

Karen Hækkerup (tv) afløser Mette Gjerskov som ny fødevareminister.

I den nye regeringen bliver hun afløst af den hidtidige social- og integrationsminister, Karen Hækkerup. Allerede før regeringen trådte til i september 2011 blev Karen Hækkerup nævnt som en af kandidaterne til posten som fødevareminister.

Trist Gjerskov
Det er en trist Mette Gjerskov, der siger farvel til sit ministerium.

- Det er jeg da selvfølgelig ærgerlig over, men jeg har jo den store respekt for, at det er statsministeren, der sætter sit hold. Der er en kabale, der skal gå op, siger Mette Gjerskov.

Grønne fingeraftryk
- Og jeg er bare glad for, at jeg har fået lov til at være med i to år og været med til at sætte nogle grønne aftryk i Fødevareministeriet, siger Mette Gjerskov til Ritzau.

- Jeg er faktisk rigtig stolt over de resultater, jeg har opnået på eksempelvis grøn omstilling, dyrevelfærd og økologi, siger hun.

Hun siger, at hun ikke er blevet kritiseret for sin indsats på nogen måde.

- Jeg vil sige, at jeg bare er stolt over de resultater, jeg har opnået, siger hun.

Som et plaster på såret får Mette Gjerskov i stedet den prestigefyldte post som formand for Folketingets Udenrigspolitisk Nævn. Nævnet koordinerer de store udenrigspolitiske opgaver, der vedrører både udenrigspolitik, forsvarspolitik og ulandspolitik.

De fleste iagttagere er enige om, at Mette Gjerskov har klaret opgaven som fødevareminister godt. Hun har været en kompetent minister, der kender sit område og har vist noget af den råstyrke, der kan være nødvendig, når den aggressive del af landbruget er gået i offensiven mod f.eks. randzoneloven.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: