Ironman spiser økologisk og vegetarmad

MAD – Europas bedste triatleter får økologisk mad og vegetarmad, når de fra torsdag til søndag deltager i verdens hårdeste ekstremsport for at vinde en Ironman.

Når deltagerne til de store Ironman-stævner kommer i mål, tilbydes de fremover både økologisk og vegansk mad. Foto: IRONMAN Danmark

Menuen er økologisk, og der er både kødbøffer og vegetarmad til deltagerne, når nogle af Europas bedste sportsudøvere torsdag i denne uge samles i Helsingør til det største mesterskab i triathlon, der nogensinde er blevet afviklet i Danmark.

Ironman 70.3 European Championship 2017 afvikles i Helsingør fra fra torsdag den 15. til den 18. juni. Det sker med deltagelse af Europas bedste triatleter og 2.500 deltagere fra mere end 45 nationer.

Efter at have gennemført 1.9 kilometer svømning, 90 kilometer cykling og 21 kilometer løb er det sultne deltagere, der kommer i mål på søndag. Men mange topatleter spiser også vegetarmad og mange vælger helst økologisk mad, fortæller Frej Elbæk Schjeldal, der er kommunikationschef for Ironman i Danmark.

Flere spiser økologisk og vegetarmad

Adskillige triatleter leverer toppræstationer på vegetarisk og økologisk mad, siger Frey Elbæk Schjeldal.

- Når deltagerne kommer i mål, har de brug for at få fyldt depoterne op. Sammen med Halifax Burger tilbyder vi i år deltagerne mulighed for at vælge mellem økologisk kød-burgere eller vegetar-burger, siger han.

- Det sker som en helt naturlig udvikling i forhold til efterspørgslen blandt vores deltagere, og vores eget ønske om at tilbyde miljø- og klimavenlig mad, forklarer Frej Elbæk Schjeldal.

Det er ikke bare deltagerne, men også de mange tusinde tilskuere, der får muligheden for at vælge mellem økologisk kød eller vegetarmad.

- Og vi har en klar forventning om, at det er et tiltag, der vil blive modtaget positivt, siger han.

Triathlon kræver en ekstrem udholdenhed
Triathlon kræver en ekstrem udholdenhed og betegnes som  en af de klassiske former for ekstremsport.

Også når Europas største IRONMAN konkurrence KMD IRONMAN Copenhagen afholdes fra 16. til 20. august med 3.200 deltagere og 200.000 tilskuere, er der økologi og vegetarmad på menuen, lover arrangørerne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: