Illegal handel med truede dyr er en milliard-forretning

Illegal handel med truede dyr er nu verdens fjerde største kriminalitet. VWWF Verdensnaturfonden opfordrer politikerne til gribe ind, før det er for sent.

Den illegale handel går ud over elefanterne i Indonesien. Stødtænder kan indbringe en god pris. (Foto: Ulla Skovsbøl)

Den illegale handel med truede dyr er nu kun overgået af menneskehandel, handel med kopiprodukter og narkotika. Det er især den store efterspørgsel i Asien på medicin lavet på horn og knogler, der bidrager til denne tendens.

Krybskytteri styrker kriminelle netværk og underminerer den nationale sikkerhed i nogle lande. De store pengesummer fra krybskytteriet bruges nemlig til at finansiere våben, civile konflikter og understøtte terrorhandlinger.

Næsehornet, tigeren og elefanten skal reddes
Krybskytterne tænker ikke på en eventuel straf, for risikoen for at blive fanget og sat i fængsel er meget lille. WWF arbejder over alt i verden på at opfordre regeringer til at tage fat om problemet omgående.

- Verdens regeringer bliver nødt til at behandle den illegale handel med truede dyr som en hastesag. Vi må reagere nu, hvis vi vil redde sjældne dyr som næsehornet, elefanten og tigeren, før det er for sent, siger Gitte Seeberg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

WWF arbejder også på at oplyse offentligheden om, at medicin fra de truede dyr ikke er i stand til at kurere sygdomme.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: