Idrætshaller dropper junkfood

Tre ud af fire idrætshaller har foretaget ændringer for at skabe et sundere udbud af mad i halles cafeteria. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kræftens Bekæmpelse som led i projekt Sundere Mad i Idrætslivet (SMIL).

Kræftens Bekæmpelse har spurgt 383 idrætshaller. Over halvdelen svarede, at de sunde ændringer er foretaget, fordi forpagteren i hallen ønskede det, mens 28 procent har foretaget ændringer på grund af ønsker fra kunderne. Den sunde mad vinder dermed terræn på på bekostning af pommefrites og andet junkfood.

Nordea-fonden har støttet projektet med 5,34 mio. kr. I alt skydes der 10,4 mio. kr. i projektet, og målet er, at der om tre år skal arbejdes systematisk med sundere mad i op 75 idrætsfaciliteter, oplyser Fødevarestyrelsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER:

  • Søg efter relaterede artikler. Anvend søgefunktioen nederst i venstre hjørne og indtast dit søgeord.