Hasselmus bruger ikke broen

Hasselmusen er nogle af Danmarks mest sjældne pattedyr og skal have bedre levevilkår, men den har endnu ikke brugt broen. CC BY Wikipedia

HASSELMUS – Fire hjorte har krydset den sydfynske motorvej ved hjælp af en faunapassage til 18 millioner, men den truede hasselmus har endnu ikke vist sig. Men den kommer, siger naturekspert. Tidligere amtsborgmester raser.

En specialbygget bro til mere end 18 millioner kroner over den sydfynske motorvej, som for fem år siden blev opført til ære for den truede hasselmus, har tilsyneladende endnu ikke haft besøg af én eneste hasselmus.

- Det er fuldstændigt vanvittigt. Det er misbrug af offentligt midler og ren naturterrorisme, siger den tidligere amtsborgmester på Fyn, Poul Weber (V), til TV2 Fyn.

Naturama: Det skal nok komme
Thomas Bjørneboe Berg fra det naturhistoriske museum Naturama i Svendborg har undersøgt, om nogen dyr har brugt broen. Det er blandt andet sket ved at mærke en gruppe hasselmus i området.

Det foreløbige resultat er, at fire hjorte har krydset motorvejen ved hjælp af faunapassagen, men ingen hasselmus har brugt den.

- Der har næppe været nogen over endnu, men jeg er stensikker på, at det nok skal komme, siger Thomas Bjørneboe Berg til TV2 Fyn.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: