Grønt landbrug skal løfte EU ud af krisen

EU’s landbrugsministre mødes i Horsens fra den 3. til den 5. juni for at diskuterer grøn omstilling af landbruget og innovation, der både fremmer bæredygtigheden og samfundsøkonomien.

I samme serie:

Gjerskov vil forgrønne Europas landbrug

Gjerskov: Økologi kan skabe grøn omstilling

EU-kommissær vil have mere biodiversitet

Landbrugsministrene skal udvikle deres ideer under utraditionelle debatformer i en grøn tænketank. Den danske fødevareminister, Mette Gjerskov, som for tiden er formand for sine europæiske kolleger, håber derved at kunne sætte skub i kreativiteten.

- Med landbrugspolitikken som fælles platform skal vi lægge hovederne i blød for at udtænke de bedste modeller for en grøn omstilling af landbrugspolitikken og landbrugets økonomi. Det er nemlig ikke længere godt nok at gøre, som vi plejer, siger hun forud for mødet.

Målet er, at et grønnere og mere innovativt landbrug skal kunne bidrage til at trække Europa ud af den økonomiske krise.

Clement skal styre debatten

TV-vært og kommentator Clement Kjærsgaard skal styre debatten og Mette Gjerskov har inviteret tre vægtige oplægsholdere, som med hver deres indfaldsvinkel skal sætte skub i ministrenes debat.

Det er direktør for OECD’s Miljødirektorat, Simon Upton, direktør for WWF’s naturbeskyttelse Lasse Gustavsson samt vicepræsidenten for Unilevers globale virksomhed, Miguel Pestana.

Fødevareminister Mette Gjerskov, landbrugskommissær Dacian Cioloş og formanden for Europa-Parlamentets landbrugsudvalg, Paolo de Castro, holder pressemøde om tænketankens arbejde i Forum Horsens på tirsdag.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: