Grise overladt til langsom og pinefuld død

LANDBRUG – Nordjysk landmand er meldt til politiet: Grise med kæmpe skuldersår og døende grise smidt på jorden og overladt til en langsom død.

Det er Fagbladet 3F, der bringer historien og billedet af de døde og døende svin.

Politiet efterforsker lige nu en sag om forholdene for grisene hos en jysk landmand. Ifølge Dyrenes Beskyttelse er der tale om groteske forhold.

Det skriver Fagbladet 3F.

Grise med kæmpe skuldersår og døende grise smidt på jorden og overladt til en langsom død.

Danmarks største dyreværnsorganisation, Dyrenes Beskyttelse, har meldt en landmand til politiet for vanrøgt af dyr. Det drejer sig om en landmand, der driver en stor svineproduktion i Jylland.

Det er dyrlæge Inger Lund Overgaard fra Dyrenes Beskyttelse, der har meldt forholdene hos landmanden til Nordjyllands Politi. Det er sket på baggrund af hendes møde med tre rumænere, der arbejder eller har arbejdet for landmanden, som selv bor på en stor gård ved Hobro.

Alvorlig vanrøgt
Hvis de oplysninger, dyrlægen har fået, er sande, er der ifølge hende tale om alvorlig vanrøgt af dyrene.

- Hvis rumænernes oplysninger er korrekte, er dyreværnsloven overtrådt i stor udstrækning, fordi det er lemfældigt, hvordan de syge og tilskadekomne dyr bliver behandlet, siger dyrlæge Inger Lund Overgaard til Fagbladet 3F.

- Grisene bliver ikke aflivet i tide, og de bliver aflivet på en forkert måde, da de ansatte ikke altid har en boltpistol til rådighed. Man sikrer altså ikke, at aflivningen foregår så hurtigt og smertefrit som muligt. I stedet bliver de døende grise smidt udenfor, hvor man venter på, at de dør af sig selv, forklarer hun.

De tre rumænere hos landmanden er medlemmer hos 3F Mariager Fjord. Til 3F har de blandt andet fortalt om grise med kæmpe skuldersår, og at døde grise hos landmanden bare bliver brændt i nærheden af gården.

Var nødt til at reagere
Oplysningerne fik faglig sekretær hos 3F Mariager Fjord Mette Thordahl Sørensen til at kontakte Dyrenes Beskyttelse.

- Jeg var nødt til at reagere på disse oplysninger, som klart tyder på vanrøgt af dyrene hos landmanden. Det er ganske frygteligt, og det skal stoppes hurtigst muligt. Det er kritisabelt, at politiet ikke har reageret hurtigere på det her, siger Mette Thordahl Sørensen.

Fagbladet 3F har forsøgt at få kommentarer fra landmanden til politianmeldelsen og forholdene for hans dyr. Men hans medhjælpende hustru oplyser til Fagbladet 3F, at de ikke ønsker at udtale sig.

Læs hele historien: Fagbladet 3F: Landmand meldt til politiet: Grise overladt til langsom og pinefuld død

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: