Frostfirma fordobler produktion af øko-grønt

Øget efterspørgsel på det danske og udenlandske marked får Ardo til at skrue op for produktionen af økologiske frosne grønsager.

Ardo har indgået aftaler med økologiske rodfrugtavlere, der sikrer, at den økologiske produktion i år kan fordobles. Det svarer til en øget produktion af op til 2000 tons færdigvarer. Det er blandt andet en stor tiltro til at komme ind på det amerikanske marked, som sætter stigningen i produktionen i gang.

Al Soto, som er eksportansvarlig i Ardo, har store forventninger til det nordamerikanske marked. Han har sendt vareprøver til indkøbere i USA og Canada, og de er blevet taget godt imod.

- Der er stor interesse for vores rodfrugtblandinger. Og der er generelt en stor interesse for danske fødevarer pga. det nye nordiske køkken, siger Al Soto ifølge LandbrugsAvisen.

Produkter til amerikanske ganer

Almindelige og gule gulerødder, jordskokker, pastinak, selleri og rødløg er nogle af de danske økologiske grønsager, som Ardo vil tilbyde amerikanerne. Herudover er det rodfrugtsblandinger, og visse af produkterne er udviklet specielt til det amerikanske marked. Et af disse produkter er rodfrugtsblandinger med en klump smør med krydderier i, som smelter, når grøntsager og rodfrugter varmes på panden eller i ovnen. Rødbeder er derimod ikke det første, der er på vej over Atlanten, da de amerikanske forbrugere ikke er så vant til disse rodfrugter som danskerne.

Tiltro til ny handelsaftale

Den nye handelsaftale mellem USA og EU har ifølge Al Soto øget potentialet for Ardos eksport til USA.

- Opfattelsen i USA er nu, at det er nemt at handle med EU. Jeg har fået e-mails fra folk i branchen, som synes, det er spændende nyheder. Før var opfattelsen nok, at det var sværere, end det egentlig var, siger han.

Tilliden til de danske økologiske produkter på hjemmemarkedet er også et vigtigt salgsparameter.

- Danmark har et stærkt ry i forhold til økologiske fødevarer, siger Al Soto ifølge LandbrugsAvisen.

Han tager til september på BioFach i USA for at promovere de danske økologiske rodfrugter og ærter.

Øget efterspørgsel på hjemmemarkedet

Ifølge Ardos eksportansvarlige er der i Danmark en øget efterspørgsel på flere økologiske frosne grøntsager og rodfrugter fra både detailhandelen og foodservice. Deres “Rustikke Rodfrugter” sælger virksomheden til både catering og detailhandel.

Ardo har lavet større kontrakter med de avlere, de allerede havde i folden og har desuden en liste over interesserede, som de kan tage fat i, hvis de får brug for endnu flere råvarer.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: