Forventning til tv-dokumentar om svin

- Glæder mig til at se udsendelsen på torsdag. Må og skal da give et andet billede end den reklameudsendelse, DR2 og erhvervet tilsyneladende producerede sammen og viste en lørdag aften, skriver en af OrganicTodays læsere.

Hans Frost Clausen håber på en mere seriøs udsendelse om dansk svineproduktion.

Der er på forhånd forventninger til en kommende dokumentar-udsendelse om svine-industrien, der bliver sendt på DR1 torsdag aften.

Mange husker stadig den famøse DR2-udsendelse, som med landbrugsdirektøren i spidsen præsenterede os for det mange betegner som et glansbillede af dansk svineproduktion.

Må og skal give et andet billede
De håber på en mere afbalanceret udsendelse, som også tør vise erhvervets skyggesider. En af dem er Hans Hans Forst Clausen, som skriver på OrganicTodays facebook-side.

- Glæder mig til at se udsendelsen på torsdag. Må og skal da give et andet billede end den reklameudsendelse, DR2 og erhvervet tilsyneladende producerede sammen og viste en lørdag aften, skriver han.

- Lad os nu få fakta om et “landbrug” der producerer 30 millioner svin om året – har 25.000 døde smågrise hver dag, har arbejdskraft fra Østlandene, medicinerer forebyggende med penicillin, halekuperer og kastrerer uden bedøvelse, samt sender svin på deres sidste køretur på pinefulde transporter til udlandet. Det kunne måske få danskerne til at se bagsiden af det billige svinekød i supermarkederne, håberer Hans Frost Clausen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: