FN-pris til Greenpeace

Greenpeace-medarbejder modtager nyoprettet FN-pris for beskyttelse af unik regnskov i Amazonas, der var truet af massiv fældning

NÅR REGNSKOVEN FÆLDES Paul Adario fra Greenpeace får FNs nyoprettede pris The Forest Heroes Awards for sit arbejde, som resulterede i fredningen af 1.6 millioner hektar unik regnskov. (Foto: FN)

I dag uddeler FN en nyoprettet pris, the Forest Heroes Awards, til fem enkeltpersoner, der har gjort en særlig indsats for at beskytte verdens skove imod ødelæggelse.

Blandt modtagerne er kampagnedirektør Paulo Adario fra Greenpeace´ Amazonas-kontor. I over 15 år har han kæmpet utrætteligt for beskyttelse af Amazonas-regnskoven, og senere i dag æres Paulo Adario ved en ceremoni i FN’s hovedkvarter i New York.

Greenpeace-kampagne

Paulo Adario opbyggede i midten af 90´erne den brasilianske Greenpeace-kampagne for at beskytte Amazons regnskove, der var truet af massiv fældning og afbrænding.

I 2001 ledede han et team af Greenpeace-arbejdere ind i Amazonas for at hjælpe den lokale Deni-stamme med at beskytte dens eget land mod de omfattende skovafbrændinger. Det arbejde resulterede i fredningen af 1,6 millioner hektar unik regnskov.

Dødstrusler

Paulo Adario har i flere omgange modtaget dødstrusler og andre trusler på grund af sit arbejde for at beskytte Amazonas-regnskoven imod ødelæggelse.

- Jeg er glad for at modtage denne pris på vegne af alle de folk, der dagligt kæmper for at beskytte skoven og i anerkendelse af det vigtige arbejde, der udføres ikke blot af Greenpeace, men af ​​alle dem, der stræber efter at forsvare Amazon og andre skove rundt om i verden, siger Paulo Adario.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: