Få vejledning om kæledyr hos dyrehandleren

Fra 1. januar får du en pasningsvejledning med fra dyrehandleren, når du køber kæledyr. Foto: Colourbox

KÆLEDYR – Fra 1. januar skal dyrehandleren give dig en pasningsvejledning med i købet, når du køber en hamster til ungerne eller en snakkende papegøje.

Fra nytår skal alle dyrehandlere udlevere en godkendt pasningsvejledning til alle, der køber et hobbydyr. Pasningsvejledningerne er skrevet i samarbejde med en række foreninger og interesseorganisationer med forstand på dyr.

- Jeg håber, at de nye vejledninger kan være en håndsrækning til f.eks. de forældre, der skal hjælpe deres børn til at tage ansvar for et kæledyr, siger kontorchef John Larsen fra Dyresundhed i Fødevarestyrelsen.

- Nu har man sort på hvidt et lille faktaark, som man kan se nærmere på, hvis man er tvivl om foderet, eller hvis børneværelset begynder at lugte lidt mere af hamsterbur end godt er.

100 vejledninger klar
Pasningsvejledningerne er udarbejdet i samarbejde mellem en række foreninger og interesseorganisationer med forstand på dyr. De i alt mere end 100 vejledninger indeholder en række oplysninger, som måske ikke er almenviden, men værdifulde for både en debuterende hobbydyreejer og de nyerhvervede sumpskildpadder.

Står man og skal vælge mellem f.eks. marsvin eller hamster, kan vejledningerne også give et indtryk af hvilke krav, den enkelte dyreart stiller til fodring og pasning.

Alle vejledninger er ifølge Fødevarestyrelsen udarbejdet i samme format og i et let forståeligt sprog.

Det faglige indhold er i orden og godkendt af Rådet vedrørende hold af særlige dyr. Vejledningerne kan du allerede læse på Fødevarestyreslsens hjemmeside.

Link:

Link til Fødevarestyrelsens pasningsvejledninger for kæledyr

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: