Gigant-batteri skal lagre vindmøllestrøm syd for grænsen

ENERGI – Europas største batteri skal lagre strøm fra vindmøller syd for grænsen til Tyskland.

Eneco går i gang med at bygge Europas største batteri ved årsskiftet. Foto: Eneco

Et batteri med en kapacitet på hele 50 MWh skal fra slutningen af 2017 lagre den energi, de nordtyske vindmølleparker får i overskud.

Batteriet bliver det største af sin slags i Europa og skal ligge ved en transformerstation ved Jardelund i Slesvig-Holsten, skriver ing.dk.

Fordi batteriet er placeret tæt op ad transformerstationen, giver det mulighed for, at det kan reducere det tab, der normalt sker i en transformerstation, vurderer hollandske Eneco og Mitsubishi,skriver ing.dk med henvisning til en pressemeddelelse fra selskaberne, der står bag planerne for batteriet.

Tysk energi-satsning
Batteriet bliver installeret som en del af den tyske vedvarende energi-satsning, ‘Energiwende’, der skal reducere landets CO2-udslip med 40 procent i 2020 og 55 procent i 2030, sammenlignet med 1990-niveauet.

I Sydkorea er et batteri på 48 MW og en kapacitet på 12 MWh allerede i drift, og i Californien er et endnu større projekt undervejs med et batterianlæg på 100 MW. Dette anlæg får en samlet kapacitet på 400 MWh og forventes at stå færdig i 2021.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: