Elever i Gladsaxe skal udvikle klimavenlig mad

KLIMA – 200 elever fra skoler i Gladsaxe skal dyste om at lave den bedste og mest klimavenlige mad. De har arbejdet målrettet med madens klimapåvirkning og smagssammensætning.

200 elever i Gladsaxe deltager i konkurrencen om at lave den bedste klimavenlige ret.

Store bøffer og lammesteg belaster klimaet langt mere end kartofler, gulerødder og andre grønsager. Det ved skoleeleverne i Gladsaxe alt om, og i denne uge skal de bruge deres viden og kunnen om madens klimapåvirkning til at lave klimavenlig mad.

TV-kokken og grundlæggeren af gourmetpizza-kæden Gorm’s, Gorm Wisweh, og Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst er dommere, når Gladsaxe-finalen i skolekonkurrencen Klimamadkampen fredag løber af stablen på Enghavegård Skole i Gladsaxe.

200 elever fra 6. og 7. klasserne på skolerne Enghavegård, Skovbrynet og Grønnemose i Gladsaxe har i de forgangne uger arbejdet målrettet med at udvikle og promovere hver deres klimavenlige ret, ligesom at de er blevet undervist i madens klimapåvirkning og smagssammensætning.

Er de koen eller kyllingen, der udleder mest CO2? Det er et af de mange spørgsmål, som eleverne har skullet forsøge at besvare i de sidste uger. Konceptet er udviklet af Gladsaxe Kommune for på en anderledes måde at give eleverne viden om klima, madens klimapåvirkning, og hvilken effekt vores daglige madmæssige valg har for klimaet.

Blev solgt i kantinerne
I sidste uge blev retterne solgt i skolernes kantiner, hvorefter de øvrige elever kunne stemme på deres favorit, og nu er tre finale-klasser fundet, én fra hver skole. I finalen laver holdene i bedste Masterchef-stil deres vinder-retter for dommerne, som kårer den endelig vinder.

Insekt-cookies og fårekyllinger
Selve finalen foregår i den store, lyse kantine på Enghavegård Skole, hvor en storskærm viser holdenes strabadser i køkkenet, mens skolekammeraterne hepper på. Som et sjovt indslag kan tilskuerne i pauserne smage på insekt-cookies og fårekyllinger stegt i soya og lime.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: