DONG bygger vindmøller for 16 milliarder

De to vindmølleparker i den tyske del af Nordsøen vil begynde at levere strøm i første halvdel af 2015. Foto: DONG Energy

VINDMØLLER – Energigiganten DONG Energy vil opføre to kæmpe store vindmølleparker med 97 vindmøller i den tyske del af Nordsøen. Den samlede investering løber op i over 16 milliarder kroner, oplyser DONG.

Havmølleparkerne vil kunne levere CO2-fri strøm svarende til det årlige strømforbrug hos ca. 600.000 tyske husstande. Vindmøllerne skal leveres af Siemens og bliver hver på 6,0 MW og med en 154 m rotor og en samlet kapacitet på 582 MW.

De første møller vil begynde at levere strøm i første halvdel af 2015, og de sidste vil komme med inden 2017.

Investeringen bringer DONG helt i top, når det gælder havvindmøller, siger koncerndirektør Samuel Leupold, som er ansvarlig for DONG Energy’s vindkraftaktiviteter.

Største investering nogensinde

- Investeringen i de 582 MW store Gode Wind-projekter bliver vores største nogensinde og vil konsolidere vores position som førende indenfor offshore vindenergi, siger han.

DONG Energy vil modtage en fast pris pr. kWh produceret elektricitet de første 10 år af parkernes drift. Herefter vil DONG Energy få markedsprisen.

Tysk tilskudsordning

Projekterne vil blive opført under det tyske Stauchungsmodell-støtteregime, som har til formål at støtte havmølleprojekter
opført inden udgangen af 2017.

- Vi nærer stadig håb om, at den nye tyske regering inden længe vil fremlægge holdbare investeringsvilkår for perioden efter 2017, siger Samuel Leupold.

- For en industri med projekter, der har en levetid på 30 år, er det helt afgørende at få skabt gennemsigtighed om investeringsvilkårene også for perioden efter 2017 for at gøre det muligt fortsat at udvikle og modne teknologien, reducere produktionsomkostningerne og yde et væsentligt bidrag til den tyske energiomstilling, Energiewende.

- Mere langsigtet sigtbarhed er ligeledes en forudsætning, hvis vi fortsat skal kunne tiltrække betydelig privat kapital fra pensionsfonde og kapitalforvaltere, som er parate til at investere i moderniseringen af det tyske energisystem

De to havmølleparker ligger ca. 45 km fra den tyske kyst i Nordsøen. Når møllerne er færdige, vil DONG Energy have opført ca. i alt 3,5 GW havvindmøller. Målet er at opføre i alt 6,5 GW i 2020.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: