Danmark klar til økologisk eksport

GLOBALT – Europæiske og amerikanske forbrugere køber økologiske fødevarer som aldrig før. Det kan blive dansk landbrugs store chance.

Danmark står overfor et meget stort eksport-potentiale, vurderer Økologisk Landsforening, som er med, når 22 danske økologiske virksomheder i denne uge deltager i et eksportfremstød på verdens største økologiske messe, BioFach, i Tyskland.

- Det er en situation, som de økologiske virksomheder i Danmark forstår at udnytte. Der er fuld fart på eksporten af dansk økologi, som voksede med 15 procent fra 2009 til 2010, og den nuværende succes vil vokse sig endnu større i fremtiden, skønner eksportchef Klaus Bentzen fra Økologisk Landsforening.

- På de nære eksportmarkeder som Tyskland, Sverige og Frankrig, har vi 2010 og 2011 oplevet store vækstrater. Så der er et kæmpe eksport-potentiale for dansk økologi, siger han.

Danskernes forbrug af økologiske varer stiger fortsat

- Danmark og Schweiz er i fællesskab øko-lokomotiver i Europa og skiftes til at have førertrøjen på og sætte nye standarder med imponerende højt salg og vækst i begge lande. Vi ønsker naturligvis Schweiz tillykke med det flotte resultat.

- Det danske økologiske marked er steget igennem hele finanskrisen, og det stiger fortsat. Derfor tager vi udfordringen op og går benhårdt efter at vinde vores verdensmesterskabstitel tilbage, erklærer markedschef Henrik Hindborg fra Økologisk Landsforening.

De store butikker sælger mest

Sidste år købte danskerne i snit økologi for 1010 kroner i dagligvarebutikkerne, for 90 kroner gennem abonnementsordninger, gårdbutikker og stalddørssalg og for 40 kroner via specialhandel, for eksempel helsekostbutikker og bagere.

Endelig handlede vi i gennemsnit for 110 kroner økologi i kantiner og restauranter, viser en opgørelse fra Økologisk Landsforening.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER:

  • Søg efter relaterede artikler. Anvend søgefunktioen nederst i venstre hjørne og indtast dit søgeord.