Dan J holder fast i høje øko-ambitioner

ØKOLOGI – Den økologiske mælkeproduktion skal fortsat vil være et lokomotiv for økologien, og regeringen prioriterer stadig økologien højt. Det fastholder fødevareminister Dan Jørgensen i dagens samråd i Folketinget.

Den økologiske mælkeproduktion skal stadig fungere som lokomotiv for det økologiske landbrug. Foto: Henriette Bech

Økologien står stadig højt på regeringens dagsorden, og det bliver der ikke pillet ved. Det slog ministeren fast i dag, hvor han var kaldt i samråd.

- Vi har en meget ambitiøs plan om at fordoble det økologiske areal inden 2020, og vi gør rigtig meget for at udvikle økologien i alle led fra gård til gaffel, siger Dan Jørgensen.

Sidste år gav regeringen alt i alt 460 mio. kr. til forskellige økologiske tiltag, og henover foråret vil ministeren gennemgå den økologiske indsats for at se, hvordan man kan sætte endnu mere blus under indsatsen for økologi.

- Der er mere end 200 aktører, der deltager med nye ideer og gode kræfter, så jeg er sikker på, at vi nok skal finde nye veje til at nå målet, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Tilbage til konventionel drift
Der har på det seneste været bekymring for de økologiske mælkeproducenter, fordi mange overvejer at lægge om til konventionel drift.

- De økologiske mælkeproducenter har nogle udfordringer lige nu, men når det er sagt, så blev der produceret rekord-meget økologisk mælk i 2012, og det ventes at blive det samme i 2013, så jeg synes lige vi skal klappe malkekoen, før vi lægger hele den økologiske mælkeproduktion i graven, siger Dan Jørgensen.

I alt blev der produceret 480 mio. kg. økologisk mælk i 2012, og det samme forventes, når resultatet er gjort op for 2013.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: