Connie til Maabjerg: I er med i front

- Maabjerg BioEnergy er beviset på, hvordan man får ting til at ske, og I er også beviset på, hvorfor Danmark er et foregangsland.

Sådan lød det i en videohilsen fra EU-klimakommissær Connie Hedegaard, som var inviteret med som æresgæst, da Maabjerg BioEnergy mandag blev officielt indviet.

Connie Hedegaard måtte melde afbud i sidste øjeblik, men sendte i stedet en video-hilsen til Maabjerg, som ligger mellem Holstebro og Struer.

Fremragende eksempel

- Den nye innovative teknologi, som I anvender og som producerer biogas fra gylle, er et fremragende eksempel på, hvordan vi kan udnytte vores egne ressourcer bedre, sagde hun.

- I ved alle sammen, at der er et stigende pres på verdens energiressourcer. Vi ved også, at Danmark er ved at løbe tør for egne fossile brændsler, så vi skal finde nye løsninger. Her er i med i front, lød det fra klimakommissæren.

To millioner nye job

EU-Kommissionen vurderer, at man kan skabe ikke mindre end to millioner nye job ved at satse på energieffektivitet.

- Og det er vel at mærke lokale job. Det er jo ikke job, der pludselig forsvinder til Kina, understregede Connie Hedegaard.

Maabjerg BioEnergy skal omdanne 650 ton biomasse årligt og producere 17,9 millioner kubikmeter biogas. Energiudnyttelsen svarer til varme- og el-forbruget i 5.388 / 14.381 boliger og reducerer klimabelastningen med 50.000 ton CO2 årligt.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: