Connie Hedegaard i spidsen for ny miljøfond

MILJØ – Connie Hedegaard bliver fra årsskiftet formand for en ny, stor international miljøfond med danske rødder. Verdens klima og miljø er udfordret. Der skal handling til nu, siger Connie Hedegaard.

- Med én milliard kroner til Kann Foundation giver Kann Rasmussen familien et skub til, at verden i højere grad får tænkt klima, miljø og økonomi sammen. Lige præcis et bedre samspil mellem økonomisk vækst og klima/miljø er nu den helt afgørende udfordring, siger Connie Hedegaard.

Fra 1 januar 2015 bliver Connie Hedegaard formand for en nyetableret, international miljøfond, Kann Foundation, som er ved at blive etableret.

Fondens primære formål vil være at engagere sig i miljøspørgsmål på internationalt plan.

Fondens nye bestyrelse vil tilrettelægge fondens indsatsområder, som blandt andet vil fokusere på at støtte internationale initiativer som kan fremme økonomisk, forbrugs- og produktionsmæssig omstilling og sikrer mere bæredygtighed og større planetær resiliens.

Kann Foundation bliver stiftet af VILLUM FONDEN, som med etableringen af den nye fond ønsker at øge aktiviteterne inden for miljø og bæredygtighed.

VILLUM FONDEN mener, at området er bedst håndteret med en dedikeret fond og bestyrelse bestående af internationale eksperter på området. Hensigten er at finansiere Kann Foundation med 100 mio. kr. om året i de næste 10 år.

Der skal handling til nu
- Verdens klima og miljø er udfordret. Der skal handling til nu, siger Connie Hedegaard.

- Med én milliard kroner til Kann Foundation giver Kann Rasmussen familien et skub til, at verden i højere grad får tænkt klima, miljø og økonomi sammen. Lige præcis et bedre samspil mellem økonomisk vækst og klima/miljø er nu den helt afgørende udfordring, siger den kommende formand for Kann Foundation.

Derfor er det et privilegium som bestyrelsesformand for Kann Foundation sammen med bestyrelsen at kunne iværksætte vigtige projekter inden for netop dette felt’.

Udvider engagement i klima og bæredygtighed
- Vi har besluttet os for at udvide vores engagement i klima og bæredygtighed, og vi glæder os over, at vi har fået Connie Hedegaard om bord til at hjælpe os med at styrke denne indsats’, siger Kristian Stubkjær, formand for VILLUM FONDEN.

Udover Connie Hedegaard, vil Kann Foundations bestyrelse bestå af Anthony Leiserowitz, Johan Rockström, Tim Jackson samt Astrid Kann-Rasmussen. Fondens direktør er René Dinesen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: